18.
jan
Prihodnost digitalne družbe in gospodarstva v EU
ob 10:30

Na dogodku Dialog z državljani: Prihodnost digitalne družbe in gospodarstva v EU, ki bo v četrtek, 18. januarja, ob 10.30 na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, bosta na vprašanja odgovarjala evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo Marija Gabriel in minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

 

Delujoč enotni digitalni trg je ena osrednjih prednostnih nalog Evropske komisije. Internet in digitalne tehnologije spreminjajo nas, naše odnose in svet okoli nas. Nove spletne vsebine, platforme, spekter in tehnologija 5G, umetna inteligenca, internet stvari, povezanost s širokopasovnim internetom, kibernetska varnost, digitalna znanja, vključenost, … a tudi nezakonite vsebine in lažne novice so veliki izzivi EU v prihodnje. Izkoristite priložnost in vprašajte gosta v živo ter preko spleta. Dogodek bo tudi priložnost, da spoznate aktivnosti slovenske digitalne koalicije.

 

Spletne prijave so obvezne. Prijavite se.

Dodatne informacije: comm-rep-lju@ec.europa.eu in spletna stran predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Pogovor bo povezoval Matej Praprotnik, urednik Vala 202. Tolmačenje iz/v slovenščino, angleščino in francoščino bo urejeno.