07.
sep
Dan računalništva
ob 08:30

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v četrtek, 7. septembra 2017, organiziramo Dan računalništva za osnovnošolce druge in tretje triade.

 

V program obiska Dneva računalništva je vključena udeležba na dveh praktičnih 30-minutnih delavnicah, voden ogled fakultete in obisk raziskovalnih laboratorijev ter ogled in preizkus demonstracijskih projektov.

Celoten obisk bo trajal približno dve uri in pol.

 

Praktične delavnice:

  • Bitologija – Biti so osnovne in najmanjše enote informacij v računalništvu. Spoznajte, kako delujejo, tako da postanete »biti« tudi vi.
  • Risanje po navodilih – Računalniški programi so predvsem (zelo dolga) navodila. Ob preprosti nalogi - opisati sliko drugim, ki jo morajo po tem opisu sami narisati – boste spoznali, zakaj se programer včasih zmoti in program ne deluje pravilno.
  • Piskajoče banane - Lahko na računalnik namesto tipkovnice priključimo banane? Z malo elektronike, malo programiranja in veliko idej lahko banane tudi zapojejo.
  • Lego roboti – Lego roboti so idealni za prve korake v programiranju. Udeleženci se bodo naučili ukazov, ki jih bo njihov robot »ubogal«.
  • Robotska roka – Udeleženci bodo s pomočjo mini računalnika Raspberry Pi upravljali robotsko roko, ki je bila na 3-D tiskalniku natisnjena in sestavljena na fakulteti.
  • Minecraft – Sprehodi se po Ljubljani, zgrajeni kot Minecraft mesto, in jo z nekaj programiranja preoblikuj po svojem okusu.

 

Vsa mesta so že zapolnjena, zato so prijave zaključene!