Na spodnjem seznamu najdete interaktivne projekte študentk in študentov UL Fakultete za računalništvo in informatiko, ki so jih izdelali pri predmetih Interaktivnost in oblikovanje informacij ter Računalniška grafika in tehnologija iger. Aplikacije, ki delujejo prek spleta, zaženete v brskalniku bodisi na računalniku ali pametnem telefonu.

 

Digitalna kleksografija

 

Avtor: Matjaž Rupnik

Kleksografija je bila v 19. stoletju priljubljena otroška igra izdelovanja slik z risbami. Igra je na splošno vključevala vlivanje črnila na papir, pregibanje papirja in ogled slike, ki so nastale. Kleksografijo je pri svojem delu uporabljal tudi psihiater Hermann Rorschach.

 

Zaženi aplikacijo >

Opomba: Stran uporabla self-signed certifikat. Dodajte stran med zaupanja vredne strani.

 

Persolini

 

Avtorica: Jasmina Pegan

Persolini so režimsko-navdahnjeni filtri za Facebook in Instagram, ki uporabniku omogočajo, da svojo fotografijo svojega obraza vključijo v režimske propagandne vizualije. Projekt dpodbuja kritičen odnos do trenutnega dogajanja po svetu, ko se pojavlja vse več totalitarnih režimov. Za preizkus filtrov uporabite pametni telefon. 

 

Filter 1 (Jurij Gagarin):

Odpri na Facebooku > | Odpri na Instagramu >

Filter 2 (Barack Obama):

Odpri na Facebooku > | Odpri na Instagramu >

Filter 3 (Francisco Franco):

Odpri na Instagramu >

 

Igrica Breakout

 

Avtor: Jan Šmid

Za igranje te arkadne igrice ne potrebujete rok, saj jo boste igrali izključno s svojimi očmi. Uporabite pametni telefon. 

 

Zaženi aplikacijo >

Opomba: Za shranjevanje rezultatov, prikaz rezultatov ali igranje različice za več igralcev je potrebno dodati "https://83.212.82.139:8443/rooms" med zaupanja vredne strani, saj se uporablja self-signed certifikat.

 

IgricE pri predmetu računalniška grafika in tehnologija iger

 

Pri predmetu Računalniška grafika in tehnologija iger so študenti izdelali računalniška igrice. Oglejte si jih v spodnjem videu.

 

Ogled videa >

 

Interaktivni Avdio Filter

 

Avtor: Aljaž Glavač

Filtri so pogosto uporabljena orodja glasbenih producentov, oblikovalcev zvoka (predstavljajo jedro subtraktivne sinteze) in didžejev. Aplikacija s speltno kamero omogoča, da s rokami upravljamo posamezne filtre ter tako skladbi odvzemamo določene frekvence (nizke, srednje in visoke frekvence). Vklopite kamero, izberite eno od skladb fakultetnega banda Banda FRIdom in zaženite predvajanje. Kamera bo sledila vaši roki – posamezen filter urejate tako, da roko postavite v eno izmed tretjin ekrana, s spreminjanjem navpičnega položaja roke pa boste upravljali odprtost filtra posameznega pasu.

 

Zaženi aplikacijo >

 

Uncanny

 

Avtor: Tim Križnik

Dolina nelagodja (ang. uncanny) je pojem, ki je tesno povezan s teoretičnim ozadjem navidezne resničnosti. Projekt raziskuje pristope novodobne umetnosti, ki nastaja s pomočjo računalniskih tehnologij, skupaj s prepletanjem naprednih senzorskih sistemov za kreativno študijo interakcije človek–stroj.

 

Zaženi aplikacijo >

 

Guitar runner

 

Avtor: Arne Simonič

Igrica je didaktični pripomoček pri učenju igranja kitare, v kateri možiček teče in skače čez ovire (akorde). V ozadju se predvaja pesem, igralčeva naloga da z igranjem pravilnih akordov preskakuje ovire.

 

Demo-video >

 

Semantična slika

 

Avtor: Edi Čebokli

Cilj projekta je pretvorba risbe, ki jo nariše uporabnik, v fotorealistične slike.

 

Demo-video >

 

<< Nazaj na vstopno stran Virtualni informativni dan