15.
nov
Predavanje #vblatu: Decentralized data for AI, IoT and code
ob 18:00

Na drugem letošnjem predavanju v seriji Čez glavo v blatu bomo na FRI gostili vrhunskega strokovnjaka iz tujine. Dr. Dimitri De Jonghe, ki se ukvarja z decentralizacijo podatkov in nadzorom uporabnikov nad lastnimi podatki, bo predstavil zanimive rešitve, ki temeljijo na tehnologiji veriženja podatkov (blockchain). Več na #vblatu.

 

Predavanje bo v sredo, 15. novembra, ob 18. uri v predvalnici P1 na FRI. Udeležba je brezplačna, prijavite se prek portala Meetup.

 

Vabljeni vsi, ki vas zanima vpogled v reševanje inženirskih problemov v praksi. Tokrat bo poudarek na decentralizaciji podatkov, ohranjanju nadzora nad lastnimi podatki, vzpostavljanju preglednosti nad dobavnimi verigami in razvoju podatkovne infrastructure, ki temelji na tehnologiji veriženja podatkov. Predstavljen bo tudi protokol, namenjen dostopu do podatkovnih baz za raziskovalce in druge uporabnike.


Namen serije Čez glavo v blatu je predstaviti delo najboljših računalniških inženirjev, spoznati njihov način razmišljanja in reševanja aktualnih problemov v stroki. Obenem pa srečanja predstavljajo možnost za druženje strokovnjakov iz industrije, raziskovalcev in pedagogov s fakultete ter študentov.