07. okt
-
08. okt
Mednarodni hackathon HackElect
ob 08:30

Oktobra bo na FRI potekalo dvodnevno tekmovanje kreativnih posameznikov, ki razmišljajo izven okvirov, z namenom najti inovativne rešitve na področju elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij«.

 

Podjetje Smart Com bo v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar (EIMV) 7. in 8. oktobra v Ljubljani gostilo mednarodni hackathon »HackElect«. Dogodek bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko, med udeleženci pa pričakujejo študente iz različnih fakultet iz Slovenije in sosednjih držav. Ekipe bodo z inovativnimi pristopi, rešitvami in idejami reševale izzive s področja elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij« (Smart Grid).
Na dogodek ste vabljeni študenti računalništva, informatike inenergetike, pa tudi prava, biologije, mednarodnih odnosov ter ostalih smeri študija. Vrata bodo na široko odprta tudi za vse entuziaste, študente po duši, ki jih tovrstni dogodek in tematika zanimata.

Na HackElectu bodo imeli udeleženci priložnost razvijati napredne rešitve, snovati nove produkte ter prikazati vse svoje veščine v sklopu petih razpisanih tematskih izzivov:
-          termografija in obdelava slik;
-          spremljanje strel na Scalar Web in mobilni aplikaciji;
-          Scalar razvoj zalednega sistema;
-          napovedovanje vzorcev v IP omrežjih Interneta stvari;
-          podatkovna analitika nad podatki iz pametnih števcev.

Za najboljše tri ekipe je razpisan denarni sklad v skupni vrednosti 10.000 EUR. Vsi tisti, ki se bodo še posebej izkazali, pa bodo dobili priložnost za zaposlitev.
Obiščite uradno spletno stran ter sledite novostim prek omrežij Facebook in Twitter.