12.
dec
Iz teorije v prakso: Lovljenje hekerjev
ob 14:00

Vas zanima kariera na področju kibernetske varnosti, a ne veste, kje in kako začeti? Katera znanja vam pri tem najbolj koristijo in kje jih pridobite? Bi radi spoznali najboljše slovenske strokovnjake za kibernetsko varnost ter izvedeli iz prve roke, kaj točno delajo in s kakšnimi incidenti se srečujejo? Bi se jim želeli pridružiti? Če ste na katero od teh vprašanj odgovorili pritrdilno, vas vabimo na predavanje Lovljenje hekerjev v praksi ali kako postati varnostni analitik. Predavanje bo v sredo, 12. decembra 2018, ob 14.00 v predavalnici P19.

 

Vid Tovornik Marolt bo iz prve roke pojasnil, kako narediti prve korake v uspešni karierni na področju kibernetske varnosti. Predstavil bo delo v varnostno operativnem centru (SOC), ki skrbi za zaznavanje in odziv na kibernetske incidente, kaj točno počnejo varnostni analitiki, katera orodja uporabljajo in kakšne so karierne možnosti in priložnosti v NIL-ovem varnostno operativnem centru. Svoje izkušnje in znanje s področja informacijske varnosti bo z udeleženci delil tudi mag. Matevž Mesojednik, vodja NIL-ovega SOC-a.


Agenda:

  • Predstavitev NIL-ovega varnostno operativnega centra ter dela v njem
  • DEMO: prikaz etičnega vdora, zaznave in začetka sanacije incidenta
  • Diskusija s predavateljema

Po zaključku predavanja se preselimo v Garažo FRI, kjer bo čas za sproščeno druženje in klepet s predavateljema in s predstavnico kadrovske službe NIL.


Prijave preko spletnega servisa Eventbrite.

Dogodek bomo fotografirali za potrebe promocije fakultete in študija.