17.
okt
Delavnica: Inteligentna ulična razsvetljava (2. del)
ob 14:00

Kako uporabiti Salesforce za izvedbo inteligentne ulične razsvetljave? Na praktičnem primeru se bomo naučili, kako ustrezno povezati različne sisteme (Salesforce oblak, svetlobni senzor, mobilna aplikacija). 

 

“Internet stvari”… sliši se enostavno, kaj pa sicer pomeni? Obstaja veliko definicij, ki vključujejo opise elektronskih naprav. Pomembno je vedeti, da ne gre samo za posamezne naprave, stroje, aplikacije, senzorje in podobno. Tudi ne gre samo za povezavo fizičnih stvari v povezane naprave, ki lahko prenašajo podatke. IoT predstavlja možnost proženja dogodkov v realnem času, kar pa lahko ustvari novo uporabniško izkušnjo in možnosti novih storitev, ki skrajšajo izpade sistemov, izboljšajo ukrepe ter tvorijo nove priložnosti za digitalni trg.

Delavnica bo potekala v dveh delih. Na prvi se bomo teoretično spoznali s platformo Salesforce in osnovami IoT. Priklopili bomo NodeMCU razvojno ploščico s svetlobnim senzorjem in se poigrali s konfiguracijo v razvojnem okolju Arduino. V drugem delu bomo pripravili delujoči prototip, ki v Salesforce pošilja informacijo o količini svetlobe in tam proži dogodke na podlagi pravil, ki jih bomo postavili. Delavnico bosta vodila Simon Reparsolution architect, in Anže Kovačlead developer, iz podjetja Agilcon.

Registracija:

  • 1. del: Sreda, 10. oktober 2018, 14.00-16.00 v Garaži FRI (registracija)
  • 2. del: Sreda, 17. oktober 2018, 14.00-16.00 v Garaži FRI (registracija)