2. termin: od 8. 7. do 12. 7. 2019

 

Verižni Arduino eksperiment (NI VEČ PROSTIH MEST)

Rad programiraš? Ti je izdelovanje elektro-mehanskih naprav zabavno? Potem je delavnica Verižni Arduino eksperiment ravno prava zate. Naprave se poganjajo ena za drugo, tako da prejšnja sproži naslednjo, v stilu podiranja domin. Naprave lahko povezujemo med seboj in jih delno upravljamo s pomočjo arduina. Vse kar potrebuješ je radovednost, malo programerskega znanja in predvsem zanimive ideje. Tako boš s pomočjo prijateljev in uporabo Scratcha sprogramiral Arduino, ki bo majhne ideje povezal v celoto.

 

Ciljna skupina: 4.-6. razred OŠ

Predznanje: uvodni tečaj iz Scratcha

Termin: 8.–12. 7. 2019

Vodja delavnice: Irena Nančovska Šerbec

 

Računalnik je lahko umetnik (NI VEČ PROSTIH MEST)

Ste se kdaj želeli naučiti programirati? Ste že poskusili programirati? Še niste napisali vrstice programske kode? Nimate pojma kaj pomeni programirati? Napisati kodo? Napisati program? Napisati svoj program, svojo igrico?

Bi radi nekaj ustvarili z računalnikom in pri tem nočete uporabiti programov, ki so jih drugi napisali za vas. Bi radi nekaj ustvarili čisto sami.

Podali se bomo v svet kreativnega kodiranja (angl. Creative Coding) s pomočjo programskega jezika Processing, ki nam omogoča, da lahko ustvarimo svoje kreativne, interaktivne in dinamične računalniške umetnine.

 

Ciljna skupina: 4.-9. razred OŠ

Predznanje: želja po umetniškem izražanju

Termin: 8.–12. 7. 2019

Vodja delavnice: Borut Batagelj

 

Sprogramiraj svoje Minecraft mesto (NI VEČ PROSTIH MEST)

Si želiš postati arhitekt ali arhitektka svojega mesta v igri Minecraft? Na Poletni šoli FRI ti bomo pokazali, kako lahko z nekaj kliki miške in osnovnimi programerskimi ukazi Ljubljano preoblikuješ po svoje! Delavnico bomo začeli s sprehodom po Ljubljani iz projekta Minecraft Slovenija, ki se bo čez teden s pomočjo programiranja spremenila v čisto tvoje mesto.

 

Ciljna skupina: 7.-9. razred OŠ

Predznanje: zaželena je želja po ustvarjanju

Termin: 8.–12. 7. 2019

Vodja delavnice: Žiga Lesar

 

Poletna šola Android (NI VEČ PROSTIH MEST)

Imaš Android telefon? Želiš izvedeti, kaj vse lahko z njim počneš? Pridruži se nam na Poletni šoli in z nami zapluj v programerske vode. Ogledali si bomo osnove programiranja za Android in razvili svojo prvo mobilno igro. Razvijali bomo mobilne igre, pisali resne aplikacije za urejanje vsakdanjih opravil in uporabili tudi čute našega telefona, od pospeškometra in GPS-a do kamere. Pridruži se nam tudi, če še nimaš telefona, saj se boste lahko na Poletni šoli zabavali z našimi tablicami in telefončki.

 

Ciljna skupina: 7.-9. razred OŠ

Predznanje: zaželena je želja po ustvarjanju

Termin: 8.–12. 7. 2019

Vodja delavnice: Matevž Pesek

 

Osnove programiranja v pythonu (NI VEČ PROSTIH MEST)

Računalniške programe --- navodila, ki računalniku povedo, kaj naj počne --- pišemo v jezikih, ki so za razliko od človeških zelo omejeni, a povsem natančni in nedvoumni. Spoznali bomo osnove jezika po imenu python in računalnik z njegovo pomočjo pripravili do tega, da nas bo vljudno pozdravil, nam zastavljal računske naloge ali pa z nami odigral kakšno enostavno igro. Programi, ki jih bomo napisali, bodo preprosti, imeli pa bodo marsikaj od tistega, kar imajo veliki.

 

Ciljna skupina: dijaki in študenti

Predznanje: ni potrebno

Termin: 8.–12. 7. 2019

Vodja delavnice: Luka Fürst