17.
nov
Slovenski zajtrk
ob 09:00

V okviru dneva slovenske hrane, v petek, 17. novembra, bomo tudi na FRI postregli slovenski zajtrk. Med 9.00 in 9.30 boste v avli FRI študenti in zaposleni lahko preizkusili nekaj tipičnih slovenskih jedi, ki jih bodo za to priložnost pripravili v Restavraciji 123. Vljudno vabljeni!

Zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Dnevno bi moral posameznik zaužiti tri glavne obroke in vsaj eno ali dve malici, obroki pa morajo biti čim bolj kakovostni z dovolj zelenjave in sadja, s čim manj sladkorja in zdravju škodljivih maščob.

Namen dogodka je spodbujanje zdravih prehranskih navad in predstavitev tradicionalnih slovenskih jedi. Preizkusili boste lahko hrano iz različnih slovenskih regij, kot so ajdova kaša (alpska regija), štruklji (osrednjesovenska regija), bakalar na belo (mediteranska regija) in prosena kaša s suhim sadjem (panonska regija).

Ob zajtrku bo tradicionalne jedi predstavil etnolog prof. dr. Janez Bogataj.